Skip to main content

Eindelijk heb ik het gedaan. ‘Spijkers’ in mijn rug!

By januari 21, 2021februari 18th, 2021Mindset, Ontspannen
Eindelijk heb ik het gedaan

Ontspannen op een spijkermat? No way!

Of toch wel? Ik dacht echt, dat nooit. Hoezo gaat dat ontspanning geven? Op een of andere manier kwam zo’n spijkermatje, ook wel Shakti matje genoemd, regelmatig bij mij voorbij. Ik had het er met een studiemaatje van mij over. Reactie: ’GEWELDIG!’.

Ik gebruik hem al jaren, echt fijn!

En die spontane reactie, triggerde me. Ik kon me er nog steeds niets bij voorstellen. Want wat is er nu prettig aan die stekels in je rug? Ik voelde nog steeds weerstand maar ook de uitdaging. Of beter gezegd; een uitnodiging om me er verder in te verdiepen. Want ontspanning is belangrijk. Voor iedereen en zeker als je te maken hebt met ziekte. Ontspanning is de staat waarin je lichaam het zelfhelende vermogen kan optimaliseren. En als je ziek bent, is dat wat je wilt. Ik ging de uitdaging aan.

Acupressuur, dat klinkt al veel beter

De Google beschrijving bij zoeken op ‘spijkermat voordelen’ gaf de doorslag. Wie wil nu niet een betere nachtrust, betere doorbloeding, gelukshormonen stimulatie, om er maar een paar te noemen. Stap 1 was gezet. In het kader van gemak dient de mens de mat via Bol besteld. Daar stond mijn tweede ‘geruststelling’: acupressuur, dat klonk goed. De volgende dag was de mat in huis.

Aanschaffen is een, maar er daadwerkelijk op liggen is twee

Normaliter ga ik ergens direct vol voor. Maar nu was het anders. Het was helemaal niet aantrekkelijk om met mijn lijf op zo’n spijkermat te gaan liggen. Dankbaar voor een handleiding, waarin ik direct werd gerustgesteld. Opbouwen! Stap voor stap wennen. Bijvoorbeeld eerst eens liggen en voelen met bijv. een shirt aan. Is dat comfortabel, dan een laagje minder. Of starten op een minder harde ondergrond, ook een goed idee.

Een nieuwe liefde erbij

Toch moest ik weer weerstand overwinnen. En dat is helemaal niet erg. Uiteindelijk geeft het een goed gevoel als je het dan toch hebt gedaan. Soms lijkt iets voor jou een bijna ondoenbare opgave. Mijn ervaring is om het dan in kleinere stappen op te delen. Steeds iets verder uit je comfortzone. En wat eerst buiten je comfortzone lag, ligt uiteindelijk binnen je comfortzone. Dat is groei. Groei in zelfvertrouwen, groei in wat je aankunt, groei in energie en groei in gezondheid.

Als je blijft doen wat je altijd deed

Dan verandert er niets en is de uitkomst voorspelbaar, namelijk hetzelfde als altijd. Een open deur voor velen. Verandering, uitdaging, groeien is leven, is nieuwe energie. Zo ook mijn Shakti mat (en kussen!). Dat wat ik nooit had verwacht te doen, liggen op een spijkermat, doe ik nu regelmatig en ik ervaar de voordelen. Tip: voel je ergens weerstand, dan betekent dat vaak dat je daar kunt groeien. En het is prima als je het soms toch uit de weg wilt gaan. Nog even niet. Alles is goed. Alleen weet je dan dus niet wat je misschien mist. Laat dat je uitdaging zijn om het toch te doen.

Loop jij momenteel tegen weerstand bij jezelf aan? Misschien omdat je voelt dat je energie steeds minder wordt door je behandeling? Ik kan en wil je daar graag bij helpen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen.

Neem contact met me op en we onderzoeken samen waar ik je bij kan staan om jouw energieniveau te verbeteren.