Yep, ik heb tot nu toe best een turbulent leven achter de rug met de nodige ups en downs. Net als iedereen. Maar het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je daar uiteindelijk mee omgaat. Althans zo kijk ik er tegenaan. Zo ook toen ik op mijn 34ste de diagnose kanker kreeg, toen stond mijn leven op z’n kop. Emoties schoten natuurlijk alle kanten op. Maar lucky me. Gezegend met een bak aan positieve genen en de visualisatie van ‘Pac-Man’ ging ik ervoor. En in mei 1997 kreeg ik mijn laatste chemo en 2 weken daarna hoorde ik dat ik ‘schoon’ was. YES, I dit it!

Alleen was het dat natuurlijk niet. Met een bagger conditie en een laag energieniveau ging ik ‘gewoon door’ met mijn drukke leven. Elke dag stress en steeds minder energie. Het lekte elke dag iets meer weg, maar ik wist de kraan niet te vinden. In die tijd kwam toch uiteindelijk ook bij mij die ene vraag die velen zich een keer stellen: “Is dit het nu?”.

En ik besloot van niet, zo kon het niet verder, want het ging fysiek en daardoor ook mentaal, alleen maar beroerder met me. Ondanks de financiële onzekerheid en angst (Wat ga ik nu weer doen!?!) heb ik mijn carrière aan de wilgen gehangen. Ben ik uit dat drukke gestreste leven gestapt. Mijn lichaam liet me duidelijk weten dat het zo niet verder kon. Pijnlijke benen en heupen, niet eens meer een kleine wandeling kunnen maken met mijn hond zonder pijn. Letterlijk kon ik niet meer vooruit.

Om een lang verhaal kort te maken: weer een assortiment artsen bezocht, weer ziekenhuizen gezien en onderzoeken ondergaan. Lichamelijk was er niets mis, maar toch voelde ik me een krant. Uiteindelijk kwam ik via een orthopeed, die verder keek dan zijn eigen vakgebied, bij mijn reddende engel Marjolein terecht. Hij zei letterlijk: ‘Ik eet mijn schoen op als zij je niet kan helpen’. Marjolein is een top fysio. En hij kreeg gelijk. Ik leerde mijn energie langzaam weer opbouwen met onder andere bewegen en ontspannen. Mijn manier van leven ging stukje bij beetje meer om. Ik startte met hardlopen, leerde beter ademhalen en ik voelde me steeds beter. Nooit gedacht dat ik lange afstanden kon lopen en zoveel plezier kon beleven aan sporten. Het geeft mij bakken aan energie en ik ben nog nooit zo fit geweest.

Het resultaat was dat ik ook mijn werkleven omgooide naar de meer ‘alternatieve’ gezondheidszorg. Dat was een belangrijke beslissing. Mijn chemo’s waren nodig om de kanker te bestrijden, me ‘beter’ te maken, maar ik had me tijdens de kuur en daarna ook zo graag beter en energieker gevoeld. Fysiek gezond zijn is anders dan je gezond voelen.

Mijn gehannes met energie was uiteindelijk een mooie reis naar een nieuwe ik. Mijn toekomst ligt duidelijk bij het helpen van vrouwen die worstelen met hun energie tijdens en na de behandeling van kanker. Dat is wat ik gedreven en met veel liefde doe en wat mij elke dag weer voldoening geeft én bakken vol energie!

Niet alleen fysiek gezond zijn, maar je ook gezond voelen

De roller coaster waarin je terecht komt bij de diagnose kanker is er een met ups en downs. De steun van geliefden, familie en vrienden is daarbij zo ontzettend nodig. Daarnaast ben ik van mening dat vooral mindset en conditie belangrijke basisvoorwaarden zijn om een behandeling zo goed mogelijk te doorstaan. Je energie op peil houden! De zorg voor lichaam en geest tijdens maar ook na de behandeling is essentieel.

Wat je over mij moet weten

Ik ben een doener, echt een ‘cut the crap’ coach. Ik noem het beestje bij zijn naam, eerlijk en soms misschien iets ‘te’. Onzinverhalen en smoesjes, daar krijg ik jeuk van. Een eerlijke en oprechte houding én resultaat, daar ga ik voor. ‘Zwelg-je’ (iemand die blijft hangen in de slachtofferrol) heeft het zwaar bij mij, geen goede combinatie! Ik zoek altijd naar een oplossing als er een uitdaging is.

Ik ben super communicatief, zeggen ze – klopt 🙂 – en ik kan ontzettend goed de vinger op de juiste, soms zere, plek leggen, klopt ook. En, ik hou vol!

Wat is nog meer typisch Tallina …

 • Levensgenieter, champagne kan elk moment van de dag! ‘Save water, drink champagne!’
 • Familie en vrienden zijn onmisbaar, love them to the moon and back
 • Praktisch, met ouwehoeren alleen kom je er niet
 • Gezond leven is wel mijn ding, maar het leven moet ook leuk blijven, snap je?
 • Natuurmens, elke dag erop uit met mijn Bob. Nee, geen Golden Retriever, maar een Labrador met lang haar 😉  Hebben we het nog wel eens over
 • Ik hou ontzettend van rustig ademen, slim bewegen en energie laten stromen
 • Mediteren wil ik elke dag opnieuw leren
 • Eigen-wijs, daarom ook nog 2 katten, Billy en Barney
 • Gek op stress, acute stress bedoel ik dan
 • Woon samen met mijn jeugdliefde Lodewijk
 • Ben daarmee ook weer terug in het prachtige Heuvelland in Zuid-Limburg
 • En nee, ik praat niet met een zachte G

Het lijkt me geweldig om jou te leren kennen? Jij mij ook?

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen je energie te behouden en/of weer op te bouwen of andersom natuurlijk? Vul dan mijn contactformulier in via de button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!