Body&Mind Balans Programma

De diagnose is heftig en heeft grote impact

 

Je leven staat compleet op z’n kop bij kanker. Het enige wat je wilt is beter worden. Je hebt natuurlijk 100% vertrouwen in je behandeling, maar wat kan je zelf doen om deze te ondersteunen en je kans op genezing te vergroten? Wat kan jij doen om straks je leven weer sneller op te pakken?

Herken je dit?

 • Iedere keer is het weer spannend. Ben je voldoende hersteld om je volgende chemo of bestraling te ondergaan? Je bent nu ook veel vatbaarder voor allerlei andere kwalen. Zelfs een verkoudheid of koortslip is nu niet wat je wilt. Maar hoe zorg je nu voor een optimale weerstand?
 • Dat je in deze periode goed voor jezelf moet zorgen, dat hoe sterker je blijft hoe beter je de behandeling doorkomt, dat weet je wel. Maar hoe doe je dat dan? Straks word je misschien wel misselijk en verandert je smaak. Overgeven, je moet er niet aan denken. Maar alleen maar pillen slikken ook niet. Maar wat dan? Moet je dan anders gaan eten?
 • Overdag gaat het nog wel, maar ’s nachts? Vreselijk. Slecht slapen, veel wakker. Je krijgt je hoofd maar niet stil. Wat je ook doet, je blijft malen. Uiteindelijk val je dan wel in slaap, maar als je wakker wordt ben je al moe voordat je opstaat.
 • Je wilt ontzettend graag blijven sporten, want dat is een belangrijke uitlaatklep voor jou en je kan je daar altijd zo lekker weer door opladen. Maar nu ben je onzeker, weet je niet goed of je nog wel kunt sporten, want hou je dan nog wel energie over? Je merkt nu al dat je ‘energieke ik’ verder wegzakt.
 • Die bal in je buik, die steen op je maag. Ineens is het daar weer. Angst en soms zelfs paniek omdat je dan toch twijfelt of je het wel gaat redden. Je praat jezelf moed in, want je weet dat die stress niet goed is voor je en dat je positief moet blijven. Maar soms is dat zo verrekte moeilijk. Hoe krijg je dan de boel weer wat rustiger?

Hoe zou het zijn als

 • Je met vertrouwen die volgende chemo of bestraling tegemoet kunt gaan en gewoon voelt dat je voldoende hersteld bent
 • Je actief kunt meehelpen aan je herstel omdat je weet hoe je ook tijdens je behandeling het beste voor jezelf zorgt
 • Je jouw lichaam en geest tot rust kunt brengen, zodat je beter slaapt, ’s ochtends fitter wakker wordt en je dan ook nog betere keuzes voor jezelf kunt maken
 • Je dagelijks ervaart dat juist door te bewegen en te sporten binnen jouw persoonlijke mogelijkheden, je fysieke én mentale conditie beter blijft, je meer energie krijgt en je dus ook beter gaat voelen
 • Je weet wat je altijd kunt doen op momenten dat je zo onrustig bent en die paniek voelt opkomen, om weer in je goede energie te komen

Dat is mogelijk met het Body&Mind Balans programma

Gedurende 3 tot 6 maanden begeleid ik je persoonlijk, dus 1-op-1. De uitslag van jouw VITALITEIT  CHECK is de basis voor jouw Body&Mind Balans Programma. Dit programma is een totaalaanpak, want juist bij kanker is het belangrijk om alle aspecten rondom gezondheid aan te pakken. Tenslotte zijn lichaam en geest één, met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Daarom gaan we aan de slag met ontspanning, ademhaling, beweging, voeding en mindset. Een uitermate sterke combinatie met als belangrijkste doelen behoud van energie en het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam optimaal gebruiken voor jouw genezing.

Wat kan je verwachten in dit programma

De basis is jouw persoonlijke VITALITEIT CHECK. Deze geeft namelijk aan waar jouw meest urgente behoefte ligt. Hiermee gaan we als eerste aan de slag. Je hebt minimaal 7 persoonlijke gesprekken met mij van 1 tot 1,5 uur. In de praktijk of lekker wandelend in de natuur. Gewoon waar jouw voorkeur naar uitgaat. Lukt dat niet, dan overleggen we samen wat wel mogelijk is. In de weken dat we elkaar niet zien hebben we telefonisch contact en
kan je al je vragen stellen.

De investering is € 975,-. Je kunt dit ook in 3 termijnen van € 325,- betalen.

Realiseer je dat dit programma echt commitment vraagt want het is beslist een actief programma. Jij gaat zelf aan de slag onder mijn begeleiding. En als het maar even kan ook lekker sporten. Dus kies je hiervoor, ga er dan 100% voor. We gaan namelijk niet voor half werk maar voor optimaal resultaat.

Wat levert het je op

 • Je maakt je minder zorgen, hebt meer vertrouwen en rust. Het is gewoon een verademing om te merken dat je ondanks de vermoeidheid en lichamelijke effecten van de vorige behandeling je toch denkt: “Die volgende behandeling? Kom maar op, I can do it!“
 • Noem het gemoedsrust of meer zelfvertrouwen, het doet er eigenlijk niet toe. Omdat je weet en voelt tot in het diepst van je zijn dat je er alles aan doet, zo goed voor jezelf zorgt, om die ‘K’ ziekte te overwinnen.
 • Je slaapt beter, ligt minder wakker omdat je ’s avonds moe maar met vertrouwen tussen de lakens schuift. Als je opstaat heb je weer zin in de dag. Je bent vrolijker en optimistischer. Fijn voor jou en je gezin!
 • Zo ontzettend fijn dat je beter in conditie blijft en straks niet helemaal opnieuw alles weer moet opbouwen, want wat niet weg is … Het lekker bewegen en kunnen sporten geeft je zo’n boost en voelt bevrijdend, want je merkt dat je meer kunt dan je denkt. Even die kanker vergeten, en je ‘net als iedereen’ voelen
 • Meer balans, evenwichtiger. Beter bestand tegen die onverwachte momenten van angst en paniek. Je leeft ook jouw leven naast de kanker. Je bent ook vrouw en niet alleen patiënt.

Veel gestelde vraag

 1. Door mijn operatie ben ik momenteel beperkt in mijn beweging. Kan ik dan toch dit programma volgen?
  Ja zeker. Ik raad je wel aan altijd te overleggen met je behandelend arts. Als bijvoorbeeld sporten nu niet kan, zijn er vele mogelijkheden om wel te bewegen.